Szeretjük a papagájokat


Preferenciák

A legtöbb papagájtulajdonosnak megvannak a maga preferenciái. Az olyan fajoknak, mint eclectus, az ibolyapapagáj, a kongópapagáj és az újvilágipapagáj-formák, mind megvannak a maguk elkötelezett hívei. A felsorolásból nem maradhat ki a sándorpapagájok, nekik már Magyarországon is egyre nagyobb a rajongótáboruk. A sándort és a rosellát itthon még mindig sokan bent tartják, de én személy szerint azt gondolom, hogy a hosszú farkú papagájok jobban érzik magukat a madárházakban.

Persze ez a tartási forma is egyre népszerűbb már, szerencsére. Az amazonok és a jákó papagájok hazai tartási számai is gyarapodást mutatnak. Az amazonok gyönyörű madarak, minden faj kedvelőit azonnal meghódítják. De szexuális érettségük idejében problémákat okozhatnak azáltal, hogy területféltők és agresszívak lesznek. Néhány gondozó megtanulja a tenyészidő megfelelő kezelését. De nem mindenki képes erre.

Külföldi madártartók körében a szürkék a legnépszerűbb háziállatok. Csendesek (általában), és az emberi nyelv legjobb beszélői, könnyen jól képzetté válnak és emellett kiváló háziállatok is. Sokat lehet egyetlen madárházban tartani. Ugyanakkor azonban rendkívül érzékenyek, és ha félreértik vagy helytelenül tartják őket, akkor kopasztási és harapási szokások alakulhatnak ki, melyeket nehéz utólag orvosolni. Okosak és kiváló beszélgetőtársak.


Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.